Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka szefa z chorizo i pestkami dyni
Sałatka szefa z chorizo i pestkami dyni - składniki:
Sałatka szefa z chorizo i pestkami dyni - sposób przygotowania:
Usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu pokrojoną w plastry kiełbasę. Dodaj do niej pestki z dyni i całość chwilę podsmaż. Pokrój w kostkę ananasa, posiekaj kolendrę i odcedź czerwoną fasolę. Sos sałatkowy Szefa Knorr, który połączy ze sobą wyraziste smaki wszystkich składników, wymieszaj z majonezem i ketchupem. Polej nim ułożoną na talerzu lub półmisku sałatę lodową. Pamiętaj, by wcześniej sałatę umyć, osuszyć i poszarpać na kawałki. Dodaj do sałaty kiełbasę z pestkami dyni, fasolę czerwoną i ananasa. Całość posyp kolendrą i grzankami.
- sałata lodowa - 1 sztuka
- Sos sałatkowy Szefa Knorr - 1 opakowanie
- majonez - 3 łyżki
- ketchup - 3 łyżki
- kiełbasa chorizo lub inna paprykowa
- ananas świeży - 0.5 sztuki
- sok pomarańczowy - 100 ml
- olej z pestek winogron - 4 łyżki
- świeża kolendra 0.5 pęczka
- czerwona fasolka z puszki 0.5 sztuki
- grzanki - 20 g
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki