Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto czereśniowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto czereśniowe - składniki:
Ciasto czereśniowe - sposób przygotowania: Starannie mieszamy pokruszony ser, olej, cukier, cukier waniliowy, mleko, jajo, dodając przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość dwóch palców i rozkładamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Czereśnie myjemy, drylujemy, osuszamy i układamy na cieście. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki polewy, polewamy nią czereśnie i wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 200-220 st. C na 35-40 min.

Informacje o Ciasto czereśniowe

  • Letnie wypieki - w owocowej odsłonie. Tylko z Kasią!

    Letnie wypieki - w owocowej odsłonie. Tylko z Kasią!

    ;C.Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wyłóż na wystudzone ciasto. Maliny umyj, osusz i ułóż na cieście. Czereśniowe love Dla miłośników sernika również znajdzie się coś wyjątkowego – sernik z czereśniami! Wystarczy przygotować kremowy twaróg, a następnie ubić go delikatnie na masę