Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kruche maślane ciasteczka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kruche maślane ciasteczka - składniki:
Kruche maślane ciasteczka - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Masło zagniatamy z cukrem, mąką i solą, pod koniec dodając jajko. Można zmiksować składniki w malakserze. Ciasto formujemy w kulę, spłaszczamy i rozwałkowujemy, podsypując mąką. Wycinamy ulubione kształty, układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut (większe trochę dłużej, mniejsze krócej). Ostudzone ciastka można udekorować lukrem, stopioną czekoladą albo przełożyć ulubionym dżemem.*w wersji kakaowej 50 g mąki trzeba zastąpić 50 g kakao.

Informacje o Kruche maślane ciasteczka

  • Brytyjskie słodkości

    Brytyjskie słodkości

    . Cena: 21,99 zł Kruche, maślane ciasteczka Wybór znakomitych maślanych ciasteczek, wytrawnych, doprawianych kornwalijską solą morską, serem cheddar i angielską musztardą, a także słodkich - inspirowanych typowo brytyjskimi deserami. Maślane ciasteczka

  • Czekoladka do złożenia

    Czekoladka do złożenia

    ! Biała czekolada z płynnym karmelem i herbatnikiem? Proszę bardzo. Możliwości są niemal nieograniczone. Ulubiona kombinacja smakowa artystki to ciemna czekolada, truskawki i kruche maślane ciasteczka. Obecnie artystka poszukuje firmy produkującej wyroby z czekolady, która byłaby zainteresowana jej

  • Gotuj z dziećmi - nie tylko od święta!

    Gotuj z dziećmi - nie tylko od święta!

    rodziny, przy których będzie mógł ci pomóc nawet maluch. Czy może być coś lepszego, niż wspólne wycinanie ciasteczek, a później pałaszowanie ich? Zaopatrzcie się w wesołe foremki i do dzieła! Kruche maślane ciasteczka 150 g masła 100 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej duża szczypta soli 1 jajko

  • Smakowite podarunki, czyli co zabrać na przyjęcie?

    około 1 cm. Plastry ułóż z powrotem na blaszce i wstaw do piekarnika z temperaturą zmniejszoną do 160 st C. Piecz 15 minut, a następnie odwróć ciasteczka na drugą stronę i piecz kolejne 15 minut. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Autor: Zuzanna Wiciejowska Kruche, maślane ciasteczka