Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dżem rabarbarowy
Dżem rabarbarowy - składniki:
Dżem rabarbarowy - sposób przygotowania:
Odetnij zielone liście i pokrój rabarbar w cienkie kawałki, w zależności od grubości łodyg - im grubsze, tym cieniej. Nie wyrzucaj białych części, to one są najsłodsze. W dużym garnku z grubym dnem wymieszaj rabarbar z cukrem i pozostaw na noc, żeby łodygi puściły sok. Następnego dnia pokrojony rabarbar wystarczy podgrzać. Smażyć około 20 -30 min na małym ogniu, cały czas mieszając aby nic się nie przypaliło. Zdjąć z ognia, przełożyć dżem do słoików i pasteryzować. Dżem może być przechowywany w chłodnym miejscu do roku. Najlepiej smakuje z goframi.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki