Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek - składniki:
Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek - sposób przygotowania: Kalarepy obieramy i kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Lekko solimy, aby plasterki zmiękły i stały się elastyczne. Na patelni rozgrzewamy trochę masła z gałązkami tymianku. Wkładamy wątróbki i smażymy z obu stron na złoty kolor, przyprawiając w trakcie smażenia pieprzem. Pod koniec dolewamy koniak, który po chwili podpalamy. Czekamy, aż koniak się wypali i płomień zgaśnie. Przyprawiamy wątróbki solą, przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy 2 łyżki masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy łyżeczkę czarnego sezamu i mieszamy. Krążki kalarepy smarujemy masą z wątróbki i składamy na połowę. Podajemy polane masłem i posypane czarnym sezamem.