Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek
Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek - składniki:
Pierożki z kalarepki z musem z kaczych wątróbek - sposób przygotowania:
Kalarepy obieramy i kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Lekko solimy, aby plasterki zmiękły i stały się elastyczne. Na patelni rozgrzewamy trochę masła z gałązkami tymianku. Wkładamy wątróbki i smażymy z obu stron na złoty kolor, przyprawiając w trakcie smażenia pieprzem. Pod koniec dolewamy koniak, który po chwili podpalamy. Czekamy, aż koniak się wypali i płomień zgaśnie. Przyprawiamy wątróbki solą, przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy 2 łyżki masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy łyżeczkę czarnego sezamu i mieszamy. Krążki kalarepy smarujemy masą z wątróbki i składamy na połowę. Podajemy polane masłem i posypane czarnym sezamem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki