Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami - składniki:
Pieczeń wieprzowa w piwie z gruszkami - sposób przygotowania: Umyte, osuszone mięso nacieramy solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Związujemy nicią kuchenną, smarujemy miodem. Cebulę drobno siekamy. W brytfannie rozgrzewamy olej,  obsmażamy mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodajemy cebulę i tymianek, wlewamy piwo. Pieczemy godzinę w180 st. C, często polewając pieczeń sosem z pieczenia. Gruszki obieramy, kroimy na cząstki, skrapiamy sokiem z cytryny. W połowie czasu pieczenia dookoła mięsa układamy gruszki, posypujemy żurawinami lub borówkami. Pieczemy, aż mięso będzie miękkie.
Bez ściemy - ciasto z całymi gruszkami