Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka po królewsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jajka po królewsku - składniki:
Jajka po królewsku - sposób przygotowania: Jajka obieramy ze skorupek. Plastry cielęciny rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem, zawijamy w nie 6 jajek, obtaczamy w mące i podsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Wlewamy kilka łyżek gorącej wody, przykrywamy patelnię i dusimy jajka 20 minut. Wyjmujemy, osączamy, studzimy,  przekrawamy na połówki. Pozostałe jajka także przekrawamy, zanurzamy w majonezie, obficie posypujemy szynką, układamy napółmisku na przemian z jajkami w cielęcinie. Solimy, pieprzymy.
Jajka faszerowane guacamole