Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jajka po królewsku
Jajka po królewsku - składniki:
Jajka po królewsku - sposób przygotowania:
Jajka obieramy ze skorupek. Plastry cielęciny rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem, zawijamy w nie 6 jajek, obtaczamy w mące i podsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Wlewamy kilka łyżek gorącej wody, przykrywamy patelnię i dusimy jajka 20 minut. Wyjmujemy, osączamy, studzimy, przekrawamy na połówki. Pozostałe jajka także przekrawamy, zanurzamy w majonezie, obficie posypujemy szynką, układamy napółmisku na przemian z jajkami w cielęcinie. Solimy, pieprzymy.
Jajka faszerowane guacamole
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki