Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żeberka wieprzowe po chillijsku
Żeberka wieprzowe po chillijsku - składniki:
Żeberka wieprzowe po chillijsku - sposób przygotowania:
Mieszamy składniki marynaty i smarujemy nimi żeberka. Układamy mięso na tackach do grillowania i stawiamy w niezbyt gorącym obszarze grilla, tak by mogły powoli i spokojnie się piec przez 2 godz. Dodatki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i układamy na tacce do grillowania. Smarujemy je marynatą i stawiamy na grillu 20 min przed końcem pieczenia żeberek. Mięso i warzywa podajemy razem.
- 800 g żeberek wieprzowych
- Marynata:
- 1 filiżanka syropu z winogron
- 1/2 filiżanki syropu z pomarańczy
- 1/4 filiżanki octu winnego balsamico
- sól
- pieprz
- Dodatki:
- 4 ziemniaki słodkie
- 4 ziemniaki zwykłe
- 4 jabłka
- 1 czerwona cebula
Żeberka - HAPS of cards. Walka o stołek!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki