Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Smażone plastry bakłażana
Smażone plastry bakłażana - składniki:
Smażone plastry bakłażana - sposób przygotowania:
Bakłażana myjemy i kroimy na grubsze plastry. Każdy plaster dokładnie solimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Bakłażany wycieramy delikatnie papierowym ręcznikiem i smażymy, aż się zrumienią. Wykładamy na ręczniki papierowe, aby obciekły z oliwy. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Czosnek obieramy, a następnie wyciskamy w niewielkiej ilości na każdego usmażonego bakłażana. Na końcu posypujemy wszystko natką pietruszki.
- 1 bakłażan
- sól
- oliwa do smażenia
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2-3 ząbki czosnku
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki