Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Smażone plastry bakłażana

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Smażone plastry bakłażana - składniki:
Smażone plastry bakłażana - sposób przygotowania: Bakłażana myjemy i kroimy na grubsze plastry. Każdy plaster dokładnie solimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Bakłażany wycieramy delikatnie papierowym ręcznikiem i smażymy, aż się zrumienią. Wykładamy na ręczniki papierowe, aby obciekły z oliwy. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Czosnek obieramy, a następnie wyciskamy w niewielkiej ilości na każdego usmażonego bakłażana. Na końcu posypujemy wszystko natką pietruszki.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka