Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Młoda kapusta po indyjsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Młoda kapusta po indyjsku - składniki:
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki czarnuszki
  • 10 suszonych listków curry
  • 2 cebule
  • trzycentymetrowy odcinek korzenia imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka proszku chilli
  • 1 młoda kapusta
  • sól do smaku
Młoda kapusta po indyjsku - sposób przygotowania: Olej podgrzewamy na szerokiej patelni, dodajemy czarnuszkę, a kiedy nasiona zaczną pękać, dorzucamy listki curry. Mieszamy, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy, mieszając, aż się zeszkli. Dodajemy posiekany imbir, kurkumę i chilli, potem poszatkowaną kapustę i sól. Mieszamy starannie, dodajemy kilka łyżek wody i dusimy na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu - kapusta ma być miękka, lecz jędrna.