Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Młoda kapusta po indyjsku
Młoda kapusta po indyjsku - składniki:
Młoda kapusta po indyjsku - sposób przygotowania:
Olej podgrzewamy na szerokiej patelni, dodajemy czarnuszkę, a kiedy nasiona zaczną pękać, dorzucamy listki curry. Mieszamy, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy, mieszając, aż się zeszkli. Dodajemy posiekany imbir, kurkumę i chilli, potem poszatkowaną kapustę i sól. Mieszamy starannie, dodajemy kilka łyżek wody i dusimy na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu - kapusta ma być miękka, lecz jędrna.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki