Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Orzeźwiająca lemoniada rabarbarowa
Orzeźwiająca lemoniada rabarbarowa - składniki:
Orzeźwiająca lemoniada rabarbarowa - sposób przygotowania:
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem i dusimy, aż zmięknie. Jabłko obieramy lub pozostawiamy ze skórką, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Imbir obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Do dzbanka wrzucamy lód, jabłka, imbir i ostudzony rabarbar. Wlewamy sok wyciśnięty z limonek, dorzucamy drobno posiekaną miętę. Zalewamy wszystko zimną wodą gazowaną, mieszamy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki