Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marchewkowe drożdżówki z owocami
Marchewkowe drożdżówki z owocami - składniki:
Marchewkowe drożdżówki z owocami - sposób przygotowania:
Przygotowujemy ciasto zgodnie z przepisem podstawowym. Gdy wyrośnie, dzielimy na pół i każdą połówkę rozwałkowujemy na prostokąt o grubości pół centymetra. Delikatnie wtykamy owoce w oba placki, zwijamy w rulony od dłuższego boku. Każdy rulon kroimy na 10 plastrów, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Czekamy, aż ciastka wyrosną (od pół godziny do godziny). Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Wsuwamy blachę (lub blachy) z drożdżówkami, pieczemy 15-18 minut. Ostudzone ciastka oprószamy cukrem pudrem i posypujemy posiekanymi pistacjami.
- (na około 20 drożdżówek)
- 1 porcja marchewkowego ciasta drożdżowego
- 400 g ulubionych owoców - na przykład malin; porzeczek i moreli
- cukier puder
- garść posiekanych pistacji
Klasyk z podstawówki drożdżówki z budyniem
Informacje o Marchewkowe drożdżówki z owocami
-
Jesienne wypieki
pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym. Autor: Marta Gessler Marchewkowe drożdżówki z owocami Zamiast cynamonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki