Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z rostbefem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z rostbefem - składniki:
Kanapka z rostbefem - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rostbef obtaczamy w posiekanym rozmarynie, nacieramy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż stanie się złociste. Przekładamy na blachę, smarujemy musztardą i pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut. Odstawiamy na 30 minut, dopiero potem kroimy na cienkie plastry. Plastry haloumi podsmażamy przez chwilę z jednej strony na suchej patelni teflonowej. Przekrawamy bagietkę, smarujemy harrisą, skrapiamy oliwą, układamy plasterki rostbefu, listki pietruszki, plasterki sera haloumi oraz plastry pomidora.

Informacje o Kanapka z rostbefem

  • Francuskie sery i polski twaróg z nagrodami - to w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    Francuskie sery i polski twaróg z nagrodami - to w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    po prostu z dodatkiem świeżego pieczywa (choć w Alzacji do sera Munster serwuje się również ziemniaki). Fanom kanapek polecamy zwłaszcza kanapkę z rostbefem i serem brie oraz rogaliki francuskie z serem brie i szynką dojrzewającą . Wzorem Hapsa sery możecie również zapiec z domowymi bułeczkami

  • I po świętach - co zrobić z resztkami po uczcie?

    I po świętach - co zrobić z resztkami po uczcie?

    plasterki rostbefu, polej sosem. Podawaj. Kanapka z rostbefem i chrzanowym twarożkiem Składniki: 4 kromki razowego chleba żytniego 4 łyżki serka kremowego do kanapek 4 łyżki chrzanu świeżo mielony czarny pieprz 1/2 zielonego ogórka szklarniowego, pokrojony w plasterki roszponka lub sałata, do

  • Kanapka z mięsem - solidny lunch poza domem

    Kanapka z mięsem - solidny lunch poza domem

    pikniku. Kanapka z rostbefem, karmelizowaną cebulą i sosem bazyliowym 4 sporych bułek typu ciabatta 600 g pieczeni wołowej (rostbefu) 1/2 opakowania rukoli lub roszponki 2 pomidory malinowe Karmelizowana cebula: 4 czerwone cebule 3-4 łyżki oliwy 3 łyżki octu balsamicznego Sos: 1 opakowanie