Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanki z bagietki
Zapiekanki z bagietki - składniki:
Zapiekanki z bagietki - sposób przygotowania:
Nagrzewamy piekarnik do 200°C (z termoobiegiem do 180°C). Czosnek obieramy i siekamy, bazylię kroimy w cienkie paski. Czosnek i bazylię ucieramy z masłem. Mozzarellę i umyte pomidory kroimy w plastry. Bagietkę głęboko nacinamy w odstępach 2-3 cm (uważając, by nie przeciąć jej całkowicie). Smarujemy w środku ziołowym masłem i w każde nacięcie wkładamy plasterek mozzarelli oraz pomidora. Solimy, oprószamy pieprzem. Zapiekamy 15 min.
Informacje o Zapiekanki z bagietki
-
Zapiekanka na bagietce
ok. 10 min. Przed podaniem można posypać natką pietruszki. Zobacz również: Zapiekankę na bagietce z mozzarellą i pomidorami Zapiekanka z mięsa mielonego Zapiekanki z ciabatty z pieczarkami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki