Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Razowy murzynek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Razowy murzynek - składniki:
Razowy murzynek - sposób przygotowania: Suszone owoce oprószamy odrobiną mąki. Resztę mąki i pozostałe składniki (oprócz konfitury morelowej) miksujemy. Dodajemy owoce i lekko mieszamy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 55 minut w temp. 180°C. Wyjmujemy z formy i pozostawiamy na kratce do ostygnięcia. Miksujemy konfiturę, podgrzewamy w rondelku i rozsmarowujemy na wierzchu murzynka. Zadania dla dzieci: Oprószanie suszonych owoców mąką. Miksowanie składników ciasta (razem z mamą lub tatą). Smarowanie murzynka glazurą