Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z zielonej herbaty

Autor
A A A
  • Krem z zielonej herbaty

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem z zielonej herbaty - składniki:
Krem z zielonej herbaty - sposób przygotowania: Herbatę, mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Nie gotujemy! Studzimy 10 minut. Przecedzamy, dodajemy żelatynę namoczoną w 3 łyżkach wody. Podgrzewamy, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Kremem napełniamy szklaneczki, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Ozdabiamy winogronami i miętą.

Informacje o Krem z zielonej herbaty

  • Kremowe menu z deserem dla ochłody

    Kremowe menu z deserem dla ochłody

    piekarnika! Autor: Dorota Biały, Anna Wrońska Na deser polecamy krem z zielonej herbaty. Będzie pyszny, jeśli do jego przygotowania wykorzystasz herbatę zieloną z dodatkiem cytryny. Krem z zielonej herbaty 6 łyżek zielonej herbaty liściowej 1 niepełna (ok 220 ml) szklanka mleka 450 ml śmietany

  • Menu dnia z orientalną nutą

    Menu dnia z orientalną nutą

    herbaty, ale także herbat aromatyzowanych, np. cytrynowej, jaśminowej. Oprócz winogron, do tego deseru będą pasować również owoce kiwi. Krem z zielonej herbaty 6 łyżek zielonej herbaty liściowej 1 niepełna (ok 220 ml) szklanka mleka 450 ml śmietany kremówki 30 proc. 8 łyżek cukru 4 łyżeczki

  • Menu dnia po azjatycku

    Menu dnia po azjatycku

    na wzór nori używanego do dań wytrawnych jest podstawowym składnikiem większości deserów, którymi rozkoszują się Japończycy. Oto przepis na subtelny i szykowny mus z winogronami i miętą. Na zielono. Krem z zielonej herbaty 6 łyżek zielonej herbaty liściowej 1 niepełna (ok 220 ml) szklanka mleka