Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mrożona charlotta jagodowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mrożona charlotta jagodowa - składniki:
Mrożona charlotta jagodowa - sposób przygotowania: Foremki wykładamy folią. Mieszamy alkohol z wodą (alkohol możemy zastąpić syropem owocowym) i na kilka sekund zanurzamy w płynie biszkopty. Wykładamy nimi ścianki i dno foremek. W blenderze miksujemy jagody, sok z cytryny, cukier puder i śmietankę. Masę przekładamy do foremek i wstawiamy do zamrażarki na ok. 4 godziny. Małe charlotty wyjmujemy z foremek, usuwamy folię, układamy na talerzykach i pozostawiamy na 10 minut, żeby odtajały. Tuż przed podaniem każdą porcję dekorujemy bitą śmietaną, świeżymi owocami i listkami mięty.