Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryż z papryką i kolendrą
Ryż z papryką i kolendrą - składniki:
Ryż z papryką i kolendrą - sposób przygotowania:
Gotujemy ryż. Obie papryki, cebule i czosnek w łupinach (zawinięte w folię aluminiową) pieczemy w 180oC przez 40-50 min, aż papryki się zrumienią, a cebula zmięknie. Wkładamy papryki do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy, by papryki się zaparzyły i łatwo zeszła z nich skórka. Cebule i czosnek obieramy z łupin, wrzucamy do malaksera. Dodajemy obrane, wypestkowane papryki, miksujemy. Masę warzywną mieszamy z ryżem, solimy, pieprzymy; jeżeli ryż wystygł, podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub kolendrą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki