Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron penne z cukiniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron penne z cukiniami - składniki:
Makaron penne z cukiniami - sposób przygotowania: Młoda cukinia lubi ostry ser (pecorino lub parmezan). Bardzo ważny jest także dodatek świeżo mielonego pieprzu. Cukinie myjemy i kroimy w kostkę. Jeden obrany ząbek czosnku siekamy razem z pietruszką, drugi kroimy w cienkie plasterki. Pokrojony czosnek i cukinie smażymy na oliwie 7-8 minut. Solimy. W międzyczasie gotujemy makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzony wrzucamy na patelnię z warzywami, dodajemy posiekaną pietruszkę z czosnkiem i mieszamy. Posypujemy tartym serem, pieprzem i ewentualnie kawałkami suszonych pomidorów.
Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami