Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Hiszpańska tortilla z chorizo
Hiszpańska tortilla z chorizo - składniki:
Hiszpańska tortilla z chorizo - sposób przygotowania:
Do tego przepisu potrzebna będzie patelnia, którą można włożyć do piekarnika. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Obrane ziemniaki kroimy w plasterki i wrzucamy do wrzątku na 5 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy plasterki czosnku i posiekaną cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy chorizo pokrojone w kostkę i smażymy 5 min. Wrzucamy brokuły, paprykę pokrojoną w kostkę, groszek i smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy odcedzone ziemniaki, układamy składniki na płasko, zalewamy jajkami roztrzepanymi z solą i pieprzem. Wkładamy patelnię na środkową półkę piekarnika na 15 min, aby tortilla się zapiekła. Studzimy, delikatnie odwracamy i przekładamy na talerz. Posypujemy natką.
- 5 młodych ziemniaków
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 150 g chorizo
- garść różyczek brokuła
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki mrożonego groszku
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- mały pęczek natki pietruszki
Pasta z tuńczyka w tortilli
Informacje o Hiszpańska tortilla z chorizo
-
Specjały na piknik
mógł skomponować własną przekąskę. Hiszpańska tortilla z chorizo (dla 4 osób) 5 młodych ziemniaków, 3 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki