Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciastka owsiane z orzechami i malinami

Autor
A A A
  • Ciastka owsiane z orzechami i malinami

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciastka owsiane z orzechami i malinami - składniki:
Ciastka owsiane z orzechami i malinami - sposób przygotowania: Maliny podgrzewamy na patelni, posypujemy paroma łyżkami cukru i odparowujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Smarujemy masłem prostokątną formę do pieczenia. Masło, mąkę, orzeszki pinii i płatki mieszamy rękami w makutrze. Następnie dodajemy cukier i sok z cytryny. Uzyskane ciasto ma konsystencję grudek. 2/3 ciasta przekładamy do formy, lekko ugniatając. Odsączone maliny kładziemy na cieście. Całość przysypujemy pozostałym ciastem. Po upieczeniu gorące ciasto kroimy na batony, które wyjmujemy z formy po ostygnięciu.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]