Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciastka owsiane z orzechami i malinami
Ciastka owsiane z orzechami i malinami - składniki:
Ciastka owsiane z orzechami i malinami - sposób przygotowania:
Maliny podgrzewamy na patelni, posypujemy paroma łyżkami cukru i odparowujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Smarujemy masłem prostokątną formę do pieczenia. Masło, mąkę, orzeszki pinii i płatki mieszamy rękami w makutrze. Następnie dodajemy cukier i sok z cytryny. Uzyskane ciasto ma konsystencję grudek. 2/3 ciasta przekładamy do formy, lekko ugniatając. Odsączone maliny kładziemy na cieście. Całość przysypujemy pozostałym ciastem. Po upieczeniu gorące ciasto kroimy na batony, które wyjmujemy z formy po ostygnięciu.
- 50 dag płatków owsianych
- 1.5 kostki masła pokrojonego na niewielkie kawałki
- 40 dag mąki
- 20 dag cukru
- sok z 1 cytryny
- 10 dag orzeszków pinii
- 50 dag świeżych lub mrożonych malin
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki