Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Frittata Pasquale z Umbrii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Frittata Pasquale z Umbrii - składniki:
Frittata Pasquale z Umbrii - sposób przygotowania: Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oliwy. Na drugiej patelni podsmażamy na łyżce oliwy porwany szpinak z posiekanymi cebulą i czosnkiem. Zioła rozcieramy z łyżką oliwy, łączymy z wędliną i szpinakiem, podsmażamy. Przekładamy masę do miski, dodajemy roztrzepane jaja, solimy i pieprzymy, mieszamy. Wylewamy omlet na patelnię z rozgrzaną łyżką oliwy i smażymy bez przewracania. Gdy spód jest ścięty, a wierzch lekko płynny, wstawiamy patelnię do piekarnika pod grill i dopiekamy frittatę. Podajemy na zimno.