Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Nowalijki - marchew, rzodkiewka, botwinka, szparag, jajko przepiórcze, dresing cytrusowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Nowalijki - marchew, rzodkiewka, botwinka, szparag, jajko przepiórcze, dresing cytrusowy - składniki:
Nowalijki - marchew, rzodkiewka, botwinka, szparag, jajko przepiórcze, dresing cytrusowy - sposób przygotowania: Białe szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z odrobioną cukru, następnie po wyjęciu do tej wody dodajemy masło i gotujemy umytą marchew. Po wyjęciu marchewki w tej samej wodzie gotujemy młode, obrane buraczki_ oddzielnie, aby nie zabarwiły marchewki. Rzodkiewkę kroimy bardzo cienko na tarce do ogórków lub obieraczką do warzyw i wrzucamy do wody z lodem. Zielone szparagi gotujemy w dużej ilości wody, a po nich w tej samej drobne różyczki romanesko. Jajka przepiórcze gotujemy we wrzącej wodzie 2 minuty i szybko schładzamy po wyjęciu. Imbir siekamy najdrobniej jak możemy lub wkładamy go z oliwą i sokiem z cytryny do blendera. Po zblendowaniu przecedzamy przez filtr do kawy lub gęstą gazę. Wszystkie składniki układamy na talerzy tak, aby zachwycić ( patrz zdjęcie) naszych gości i polewamy dresingiem
Nowalijki nie tylko surowe. Sałatka z pieczonymi rzodkiewkami!