Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbki z rabarbarem

Autor
A A A
  • Wątróbki z rabarbarem

    Fot. Łukasz Zandecki

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbki z rabarbarem - składniki:
Wątróbki z rabarbarem - sposób przygotowania: Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na 10-centymetrowe kawałki. Ułóż na beztłuszczowej patelni, dodaj 3 łyżki wody, przykryj i duś około 15 minut. Pod koniec duszenia posyp cukrem. Uduszony rabarbar zabezpiecz przed wystygnięciem. Wątrobę cielęcą pokrój na 6 plastrów i podsmaż na gorącej oliwie po 2 minuty z każdej strony (wątróbkę drobiową smaży się w całości). Oprósz solą i pieprzem, przełóż na półmisek i polej porto. Podawaj z duszonym rabarbarem.