Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Eskalopki z indyka z żurawinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Eskalopki z indyka z żurawinami - składniki:
Eskalopki z indyka z żurawinami - sposób przygotowania: Kotlety z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie owijamy plastrami szynki. Odstawiamy w chłodne miejsce. Robimy dżem. Masło rozpuszczamy w rondelku na średnim ogniu, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i oczyszczone z pestek oraz drobno pokrojone chilli. Smażymy, dopóki papryczka nie zmięknie. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki dżemu i całość doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze 20 minut. Dżem odstawiamy do wystygnięcia. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Eskalopki smarujemy olejem i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony i przekładamy do nagrzanego piekarnika na 7-8 min. Podajemy z dżemem z żurawin.