Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowane bakłażany i cukinie w marynacie
Grillowane bakłażany i cukinie w marynacie - składniki:
Grillowane bakłażany i cukinie w marynacie - sposób przygotowania:
Bakłażany i cukinie myjemy, kroimy na dość grube plastry i grillujemy z obu stron. Układamy plastry na dużym półmisku, lekko solimy. Posypujemy warzywa mieszanką drobno posiekanych ziół i czosnku, polewamy obficie oliwą, skrapiamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce do momentu podania.
- 5 bakłażanów
- 5 cukinii
- 1 duży pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek bazylii
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- 1 łyżka octu winnego
- sól do smaku
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka
Informacje o Grillowane bakłażany i cukinie w marynacie
-
Pierwsza Komunia
tuż przed samym podaniem lekko skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym. Melanzane e zucchine a scapece - grillowane bakłażany i cukinie w marynacie (Dla 6-8 osób) 5 bakłażanów 5 cukinii 1 duży
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki