Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szczypce kraba kamiennego lub królewskiego z masłem curry

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szczypce kraba kamiennego lub królewskiego z masłem curry - składniki:
Szczypce kraba kamiennego lub królewskiego z masłem curry - sposób przygotowania: Pastę curry mieszamy z marmoladą i czosnkiem. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy sokiem z cytryny i dodajemy do pasty. W rondlu rozgrzewamy masło, wkładamy do niego pastę i, intensywnie mieszając, zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym. Rozłupujemy szczypce krabowe i zdejmujemy z nich większą część pancerza, zostawiając 'pazurki'. Szczypce układamy promieniście w rondlu, zalewamy sosem i bardzo delikatnie podgrzewamy przez 6-7 minut.