Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowane faszerowane jabłka

Autor
A A A
  • Grillowane faszerowane jabłka

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowane faszerowane jabłka - składniki:
  • po 1/2 szklanki muesli
  • mąki i brązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 5-7 dag masła pokrojonego na kawałeczki
  • 1/2 szklanki posiekanych włoskich orzechów
  • 4 winne
  • przekrojone na połówki i bez gniazd nasiennych jabłka
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 1/2 szklanki gęstej (36-proc.) śmietany
Grillowane faszerowane jabłka - sposób przygotowania: Wymieszaj muesli z mąką, brązowym cukrem i cynamonem. Dodaj masło, rozetrzyj palcami, tak aby powstała kruszonka. Dodaj orzechy i odłóż. Posmaruj jabłka (po stronie przecięcia) stopionym masłem. Grilluj 20 minut. W połowie czasu pieczenia odwróć owoce. Gotowe zdejmij z grilla i posyp cynamonowo-orzechową kruszonką. Grilluj jeszcze 6 minut, udekoruj śmietaną.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!