Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg faszerowany

Autor
A A A
  • Pstrąg faszerowany

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg faszerowany - składniki:
  • 1 cytryna
  • 3 plasterki boczku lub bekonu wysmażone na chrupko i pokruszone
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 1/2 łyżeczki różowego pieprzu
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 4 całe oczyszczone pstrągi
  • oliwa (najlepiej w sprayu)
Pstrąg faszerowany - sposób przygotowania: Obierz cytrynę, miąższ pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj z bekonem, natką, różowym pieprzem, szczyptą soli i mielonego czarnego pieprzu. Nafaszeruj pstrągi. Brzuchy ryb pospinaj wykałaczkami, a te obwiąż nicią. Oprósz solą i pieprzem, spryskaj oliwą, ułóż na natłuszczonym i rozgrzanym ruszcie grilla i piecz 12-14 minut. W połowie czasu grillowania delikatnie odwróć ryby na drugą stronę. Zdejmij z grilla, gdy zobaczysz, że mięso nie jest już przezroczyste i łatwo ustępuje pod naciskiem widelca.

Informacje o Pstrąg faszerowany

  • Wielki Gościniec Litewski - reaktywacja

    Wielki Gościniec Litewski - reaktywacja

    Na planie zdjęciowym, jak zwykle, prace wre od bardzo bladego o tej porze roku świtu. Jednak mimo burego koszmaru za oknem, ekipie "Rancza" ślina cieknie brodą do samych kolan, a miłe podniecenie narasta, jak tylko wtedy, kiedy na stołach pojawiają się dania niezwykłe.

  • Smaki prosto z gór

    Smaki prosto z gór

    karmelizuj na patelni razem ze smażonymi rybami, do uzyskanie żółto brązowego koloru. Autor: Mirek Drewniak Zobacz też przepis na pstrąga faszerowanego w boczku Znakomita przekąska na wieczór z przyjaciółmi. Oscypka podawaj z dobrym chlebem na zakwasie. Oscypek podpalany śliwowicą Składniki: 2