Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Letni Pudding
Letni Pudding - składniki:
Letni Pudding - sposób przygotowania:
Przygotowujemy szklaną miskę. Z jednej kromki chleba wykrawamy krążek o średnicy dna miski i wykładamy nim dno. Pozostałe kromki przekrawamy wzdłuż na połowy i dokładnie wykładamy nimi ściany naczynia, tak by brzegi kromek zachodziły na siebie. W dużym garnku powoli podgrzewamy owoce, cukier i wodę, delikatnie potrząsając, aż owoce puszczą sok. Odlewamy 3 łyżki stołowe soku do filiżanki. Owoce i pozostały sok wlewamy do miski dokładnie wyłożonej chlebem. Przykrywamy całość dokładnie przykrojonymi kromkami, przyciskamy obciążonym talerzykiem i wstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu puddingu, przesuwamy nożem wzdłuż ścianek miski, odwracamy na talerz i zdejmujemy ostrożnie miskę. Polewamy deser zachowanymi 3 łyżkami soku. Pudding powinien mieć kształt półkuli. W podobny sposób wykonamy mniejsze porcje, używając zamiast miski filiżanek.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki