Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cielęcina na sposób orientalny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cielęcina na sposób orientalny - składniki:
Cielęcina na sposób orientalny - sposób przygotowania: Oczyszczone i osuszone mięso kroimy w paseczki. Przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i olejem sezamowym, wkładamy na kilka minut do lodówki. Cebulę, chilli i imbir siekamy, ananasa kroimy w drobną kostkę. Grzyby i makaron zalewamy (w oddzielnych miskach) osolonym wrzątkiem, po kilku minutach odcedzamy. Smażymy mięso na rozgrzanym oleju przez kilka minut, odkładamy w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni szklimy cebulę, dodajemy imbir, chilli, skórkę pomarańczową. Krótko przesmażamy, zalewamy sokiem pomarańczowym, wsypujemy cukier i gotujemy kilka minut. Wrzucamy mięso, dusimy dalej ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy makaron, grzyby i posiekaną dymkę. Mieszamy. Danie dekorujemy kawałkami dymki.