Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dolmadakia

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dolmadakia - składniki:
Dolmadakia - sposób przygotowania: Liście winogron opłucz. Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Sporządź farsz z mięsa, jajek, tartej bułki, ryżu, cebuli, koperku, mięty, natki i przypraw. Masę nakładaj na liście winogron i zwijaj jak gołąbki. Dno garnka wyłóż plasterkami cytryny i liśćmi winogron. Ciasno ułóż dolmadakie, dociśnij talerzem (inaczej wypłyną i mogą się rozwinąć). Zalej wodą, duś 90 minut na małym ogniu. Podawaj z sosem Avgolemono

Informacje o Dolmadakia

  • Jak zrobić gołąbki?

    Jak zrobić gołąbki?

    orientalne z nadzieniem drobiowym Gołąbki bez zawijania z soczewicą Dolmadakia (greckie gołąbki) Gołąbki z łososiem Zamiast gołąbków - zapiekanka z mięsem mielonym i kapustą