Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mus z porów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mus z porów - składniki:
Mus z porów - sposób przygotowania: Umyte pory kroimy na drobne kawałki (najpierw wzdłuż) i dusimy na oliwie ok. 10 min. Rozkładamy do małych foremek. Jaja ubijamy z mlekiem i przyprawami i zalewamy tą masą pory. Pieczemy ok. 20 min w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Informacje o Mus z porów

  • Menu dnia z galaretką kawową

    Menu dnia z galaretką kawową

    ? źródło: Okazje.info Dorsz to nie tylko smażone filety. Można z niego przygotować aromatyczną zapiekankę z porem i bazylią. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii Składniki: 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20 g masła

  • Czas na pory

    kolację. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20 g masła 50 ml wytrawnego białego wina 3 żółtka 30 ml oliwy z oliwek sól czarny pieprz Filet z dorsza bez skóry dopraw solą, pieprzem

  • Nie tylko karp

    Nie tylko karp

    zalatuje nigdy mułem i jest wyjątkowo uniwersalne. W tym przepisie proponujemy prostego w przygotowaniu, ale efektownego zapiekanego dorsza. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii Składniki: 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20