Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg z patelni
Pstrąg z patelni - składniki:
Pstrąg z patelni - sposób przygotowania:
W robocie kuchennym drobno mielemy płatki i przekładamy na duży talerz, dodajemy sól i pieprz. Smarujemy pstrągi z obydwu stron roztopionym masłem, kładziemy je na płatkach i postępujemy tak samo, jak przy obtaczaniu w panierce sznycli. Smażymy na średnim ogniu w sklarowanym maśle, po 3-4 minuty z jednej strony. Podajemy z ćwiartkami cytryny oraz tym samym oprzyrządowaniem, co w przypadku sznycla. *Do pstrąga Marek Bieńczyk proponuje oczywiście burgund. Pstrąg z migdałami lubi pływać w dobrym białym burgundzie, ale Tadziu zawsze musi mi coś skompliko-wać. Będę jednak udawał, że płatki orkiszowe nie różnią się tak wiele od migdałowych, i polecę Joseph Drouhin Rully 2008, (Centrum Wina, 80 zł). Albo, taniej, kupaż chardonnay i grenache: Maurel-Vedeau, Vin de pays d'Oc 2009 (Dobrewina.pl, 26 zł)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki