Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Filety z sandacza ze słoniną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Filety z sandacza ze słoniną - składniki:
Filety z sandacza ze słoniną - sposób przygotowania: Filety z sandacza płuczemy i osuszamy. Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny, oprószamy mąką. Tak przygotowaną rybę smażymy na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 min z każdej strony. Filety zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny smażymy na innej patelni (najlepiej teflonowej) na chrupko. Filety z sandacza układamy na podgrzanych talerzach, z ułożonymi na nich plasterkami słoniny. Filety skrapiamy resztą stopionego masła i przybieramy listkami trybuli. Podobnie można przyrządzić okonia, pstrąga i głąbiela.