Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Faszerowane roladki wieprzowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Faszerowane roladki wieprzowe - składniki:
  • 1.5 kg polędwiczek wieprzowych (10 drobnych polędwiczek lub 5 większych podzielonych w poprzek na pół)
  • 50 dag orzechów nerkowca
  • 70 dag sera lazur (lub innego niebieskiego)
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 50 dag cieniutko pokrojonej parmeńskiej szynki
Faszerowane roladki wieprzowe - sposób przygotowania: Polędwiczki nadkrawamy wzdłuż, rozkładamy dwie połówki, tak by powstał prostokąt, i cienko rozbijamy. Robimy farsz z uprażonych orzechów nerkowca, startego sera i pokrojonych suszonych pomidorów. Układamy porcje farszu na środku mięsa i zawijamy je jak zrazy. Każdy kawałek zawijamy plastrem szynki parmeńskiej. Obsmażamy roladki na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy przez 15 min w 170oC.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!