Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Faszerowane roladki wieprzowe
Faszerowane roladki wieprzowe - składniki:
Faszerowane roladki wieprzowe - sposób przygotowania:
Polędwiczki nadkrawamy wzdłuż, rozkładamy dwie połówki, tak by powstał prostokąt, i cienko rozbijamy. Robimy farsz z uprażonych orzechów nerkowca, startego sera i pokrojonych suszonych pomidorów. Układamy porcje farszu na środku mięsa i zawijamy je jak zrazy. Każdy kawałek zawijamy plastrem szynki parmeńskiej. Obsmażamy roladki na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy przez 15 min w 170oC.
- 1.5 kg polędwiczek wieprzowych (10 drobnych polędwiczek lub 5 większych podzielonych w poprzek na pół)
- 50 dag orzechów nerkowca
- 70 dag sera lazur (lub innego niebieskiego)
- 10 dag suszonych pomidorów
- 50 dag cieniutko pokrojonej parmeńskiej szynki
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
Informacje o Faszerowane roladki wieprzowe
-
Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie
: Francuskie paszteciki z camembertem i borówkami , Faszerowane roladki wieprzowe oraz Pina coladę i Szampańskie bąbelki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki