Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser z mascarpone i jagód

Autor
A A A
  • Deser z mascarpone i jagód

    Fot. Jacek Ura

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Deser z mascarpone i jagód - składniki:
Deser z mascarpone i jagód - sposób przygotowania: Miksujemy 1/3 jagód i mieszamy z resztą całych jagód. Dodajemy sok z cytryny, nieco cukru lub miodu do smaku oraz pokrojoną melisę. Mieszamy i wstawiamy na 20 minut do lodówki. Mascarpone mieszamy z odrobiną cukru lub miodu, przekładamy do szklanych pucharków - po łyżeczce serka na każdą porcję. Na masę serową nakładamy porcję masy owocowej, a na wierzchu - po łyżeczce pozostałego serka. Posypujemy migdałami.