Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryba nadziewana
Ryba nadziewana - składniki:
Ryba nadziewana - sposób przygotowania:
Sprawioną rybę płuczemy i osuszamy. W środku i na zewnątrz oprószamy ją solą i pieprzem. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy cytryną. Przygotowujemy nadzienie. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na złoto na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory oraz czosnek pokrojony w bardzo cienkie plasterki. Dusimy, dodając drobno posiekane oliwki, tuńczyka, posiekaną papryczkę, kapary i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, nadzieniem faszerujemy rybę i spinamy brzegi wykałaczkami. Rybę pieczemy ok. 30 min w 180°C. Dekorujemy ziołami i pomidorami.
- 1 wypatroszona ryba morska (1 kg)
- sok z 1 cytryny
- 2-3 gałązki świeżych ziół
- kilka koktajlowych pomidorków
- sól
- pieprz
- Nadzienie:
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- 2 nieduże pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 20 oliwek
- 1 puszka tuńczyka
- 1 papryczka jalapeno
- 1 łyżka kaparów
- oregano
- tymianek
- majeranek
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Informacje o Ryba nadziewana
-
Z menu detektywa
Delon), przegryza kiełbasę bagietką, ale kiedy trzeba, potrafi coś ugotować. W powieści "Total Cheops" kupuje rybę, nadziewa ją koprem i skrapia oliwą, a potem prawdopodobnie smaży na patelni (choć nie jest to powiedziane). Przygotowuje lasagne i robi sos: podsmaża cebulę, czosnek, ostrą
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki