Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba nadziewana

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba nadziewana - składniki:
Ryba nadziewana - sposób przygotowania: Sprawioną rybę płuczemy i osuszamy. W środku i na zewnątrz oprószamy ją solą i pieprzem. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy cytryną. Przygotowujemy nadzienie. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na złoto na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory oraz czosnek pokrojony w bardzo cienkie plasterki. Dusimy, dodając drobno posiekane oliwki, tuńczyka, posiekaną papryczkę, kapary i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, nadzieniem faszerujemy rybę i spinamy brzegi wykałaczkami. Rybę pieczemy ok. 30 min w 180°C. Dekorujemy ziołami i pomidorami.

Informacje o Ryba nadziewana

  • Z menu detektywa

    Z menu detektywa

    Delon), przegryza kiełbasę bagietką, ale kiedy trzeba, potrafi coś ugotować. W powieści "Total Cheops" kupuje rybę, nadziewa ją koprem i skrapia oliwą, a potem prawdopodobnie smaży na patelni (choć nie jest to powiedziane). Przygotowuje lasagne i robi sos: podsmaża cebulę, czosnek, ostrą