Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka z chutneyem z groszku

Autor
A A A
  • Pierś z kurczaka z chutneyem z groszku

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś z kurczaka z chutneyem z groszku - składniki:
Pierś z kurczaka z chutneyem z groszku - sposób przygotowania: Piersi kurczaka gotujemy na wolnym ogniu przez 25 minut, w wodzie z 5 łyżkami oliwy, rozmarynem oraz nieobranym czosnkiem. Groszek na chutney gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzamy. Miksujemy go z kolendrą, miętą i sokiem z cytryny na gładką masę. Kiedy składniki się połączą, dodajemy masło oraz oliwę, by masa nie była za rzadka. Na koniec przyprawiamy chutney solą i pieprzem. Piersi kurczaka odcedzamy, przyprawia-my solą i pieprzem, polewamy na talerzu chutneyem z groszku lub podajemy go osobno w miseczce.
Pasta z zielonego groszku i fety

Informacje o Pierś z kurczaka z chutneyem z groszku

  • Pożegnanie pomarańczowej skórki

    Pożegnanie pomarańczowej skórki

    Idealna propozycja na śniadanie. Nabiał bogaty w łatwo przyswajalne białko, wapń i sole mineralne włączmy do codziennego menu. Twarożek 250 g sera białego półtłustego 2-3 łyżki śmietany 12 proc. szczypiorek pęczek rzodkiewek zielony ogórek pomidorki koktajlowe kiełki (ulubione) sól pieprz

  • Smaczne dania na płaski brzuch

    Smaczne dania na płaski brzuch

    Taki domowy chleb jest może pracochłonny, za to dokładnie wiemy, co zawiera. Doskonałym dodatkiem do niego będzie siemię lniane, bogate w witaminy i minerały oraz wspomagające pracę układu pokarmowego. Chleb razowy na zakwasie Zakwas: 1/2 szklanki mąki żytniej razowej 100 ml letniej wody Chl