Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mielona jagnięcina z groszkiem
Mielona jagnięcina z groszkiem - składniki:
Mielona jagnięcina z groszkiem - sposób przygotowania:
W rondlu średniej wielkości rozgrzewamy olej i, mieszając, rumienimy na nim cebulę. Do cebuli dodajemy papryczki chilli, połowę posiekanej kolendry i pomidory, zmniejszamy ogień. Następnie wsypujemy sól i chilli w proszku, dodajemy czosnek oraz imbir, starannie mieszamy. Wkładamy do rondla mieloną jagnięcinę i, cały czas mieszając, smażymy przez 7-10 minut. Do mieszaniny dodajemy groszek. Smażymy przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Potrawę podajemy przybraną zielonymi papryczkami chilli oraz pozostałą posiekaną kolendrą.
- 6 łyżek oleju słonecznikowego
- 1 pokrojona na plasterki cebula
- 2 posiekane czerwone papryczki chilli
- 1 posiekany pęczek świeżej kolendry
- 2 posiekane pomidory
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka chilli w proszku
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego korzenia imbiru
- 45 dag mielonej świeżej jagnięciny
- (można zastąpić mielonym mięsem indyka)
- 10 dag zielonego groszku
- 2 świeże zielone papryczki chilli do przybrania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki