Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kaczka na słodko
Kaczka na słodko - składniki:
Kaczka na słodko - sposób przygotowania:
Skórę z piersi kaczki nacinamy na krzyż i marynujemy mięso przez 2 dni w mieszance oliwy z majerankiem, przeciśniętym czosnkiem, solą oraz pieprzem (co jakiś czas mięso obracamy). Smażymy na rozgrzanej oliwie, skórą do dołu, aż się wytopi i będzie chrupiąca. Wtedy przewracamy filety i przez moment smażymy, aby 'zamknąć' mięso. Miód mieszamy z alkoholem i sokiem z pomarańczy i polewamy tym kaczkę (jeśli lubimy sosy bardziej treściwe, można dodać odrobinę masła).
Informacje o Kaczka na słodko
-
Kroimy kaczkę
Kaczka na słodko (dla 2 osób) 60 dag filetów z kaczki oraz dodatki: oliwa, majeranek, czosnek, sól, pieprz 4 łyżki
-
Blog tygodnia: Eat after reading
(4 porcje) 4 piersi z kaczki 4 słodkie pomarańcze 1 łyżeczka cynamonu 1 laska cynamonu (przecięta na 4 części) 1.5 łyżki miodu 200 ml sosu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki