Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Panna cotta z owocami
Panna cotta z owocami - składniki:
Panna cotta z owocami - sposób przygotowania:
Żelatynę moczymy 10 minut w kilku łyżkach zimnej wody, następnie rozpuszczamy ją w rondelku w podgrzanym mleku. Do drugiego rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier puder oraz laskę wanilii i mocno podgrzewamy. Wyjmujemy wanilię, a śmietankę z cukrem wlewamy do rondelka z rozpuszczoną żelatyną. Dodajemy rum oraz wino, dokładnie mieszamy i przelewamy do czterech foremek. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby krem stężał. Foremki wyjmujemy z lodówki, każdą wstawiamy na sekundę do gorącej wody i krem wykładamy na talerzyk. Dekorujemy owocami, pędzelkiem smarujemy tężejącą galaretką.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki