Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panna cotta z owocami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panna cotta z owocami - składniki:
Panna cotta z owocami - sposób przygotowania: Żelatynę moczymy 10 minut w kilku łyżkach zimnej wody, następnie rozpuszczamy ją w rondelku w podgrzanym mleku. Do drugiego rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier puder oraz laskę wanilii i mocno podgrzewamy. Wyjmujemy wanilię, a śmietankę z cukrem wlewamy do rondelka z rozpuszczoną żelatyną. Dodajemy rum oraz wino, dokładnie mieszamy i przelewamy do czterech foremek. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby krem stężał. Foremki wyjmujemy z lodówki, każdą wstawiamy na sekundę do gorącej wody i krem wykładamy na talerzyk. Dekorujemy owocami, pędzelkiem smarujemy tężejącą galaretką.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser