Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wiejski lunch
Wiejski lunch - składniki:
Wiejski lunch - sposób przygotowania:
Kalafiora gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Ząbki czosnku podsmażamy na oliwie i, zanim się zrumienią, dodajemy obraną i pokrojoną na kawałki kiełbasę. Smażymy przez około 15 minut. Dodajemy kalafiora, doprawiamy solą oraz pieprzem i zostawiamy na kilka minut, aby smaki się połączyły. Następnie dodajemy pomidory i nadal smażymy, bez przykrycia przez 5 minut. Kilka minut przed zdjęciem z ognia dodajemy oliwki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Lunchbox, dzięki któremu już nigdy nie sięgniesz po schabowego [HAPS FIT]
Informacje o Wiejski lunch
-
Kalafior w roli głównej
. Wiejski lunch 1 kalafior 1/4 szklanki octu winnego 2 ząbki czosnku 8 łyżek oliwy 2 pętka wiejskiej kiełbasy 300 g dojrzałych obranych pomidorów 150 g czarnych oliwek sól pieprz. Kalafiora gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Ząbki czosnku podsmażamy na oliwie i, zanim się
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki