Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata z camembertem i gruszką
Sałata z camembertem i gruszką - składniki:
Sałata z camembertem i gruszką - sposób przygotowania:
Obierz gruszki, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Połówki owoców włóż do rondla, zalej winem, dodaj miód i goździki, gotuj do miękkości, odstaw do wystygnięcia. Umyj i osącz sałaty oraz cykorię, delikatnie postrzęp je palcami, ułóż na talerzu. Zrób sos: żurawinę wymieszaj z octem balsamicznym, rozbij trzepaczką, powoli wlewając oliwę. Przygotowanym sosem polej sałatę, ułóż na niej połówki camemberta (ser można podgrzać w piekarniku, ale nie za długo, aby nie zaczął 'płynąć'), przed podaniem udekoruj gruszkami i malinami.
- po kilka listków 3 rodzajów sałaty
- 1 czerwona cykoria
- 25 dag camemberta
- 4 małe gruszki
- 300 ml czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżka miodu
- kilka goździków
- ze słoiczka 2 łyżki żurawiny
- 2 łyżki octu balsamicznego
- oliwa
- do dekoracji kilka malin
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki