Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Swojskie warzywa z rusztu
Swojskie warzywa z rusztu - składniki:
Swojskie warzywa z rusztu - sposób przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy: bakłażany i cukinie w plastry, kukurydze w grube plastry, cebule w ósemki, a fasolki i szparagi dzielimy na pół. Mieszamy wszystkie składniki marynaty, polewamy nią warzywa i odstawiamy na 10 min.Warzywa układamy na tacce i stawiamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy przez 10-15 min, delikatnie obracając.
- 1 i 1/2 kg warzyw:
- cukinii
- bakłażanów
- papryki
- kukurydzy
- fasolki szparagowej
- różnych rodzajów cebuli
- szparagów itp.
- 8 dużych pieczarek
- Marynata:
- 1 szklanka oliwy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 4 ząbki czosnku
- posiekane
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki