Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tadżin z kurczaka z kiszoną cytryną
Tadżin z kurczaka z kiszoną cytryną - składniki:
Tadżin z kurczaka z kiszoną cytryną - sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na oliwie. Obrane cebulę i czosnek kroimy w plasterki. Kolendrę i pietruszkę płuczemy i grubo siekamy. Szafran mieszamy z solą i pieprzem. Gdy kurczak się zrumieni, przekładamy go do naczynia do tadżinu lub garnka z grubym dnem. Przykrywamy cebulą, czosnkiem, ziołami oraz przyprawami i zalewamy odrobiną wody. Dodajemy pokrojone na ćwiartki kiszone cytryny oraz oliwki i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez co najmniej 1,5 godziny - im dłużej i im słabszy ogień, tym lepiej. Tadżin dekorujemy kilkoma łodyżkami kolendry. Podajemy gorący z kuskusem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki