Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kolorowe purée z filetem z indyka
Kolorowe purée z filetem z indyka - składniki:
Kolorowe purée z filetem z indyka - sposób przygotowania:
Marchewkę i ziemniaki płuczemy i obieramy. Marchewkę z 2 ziemniakami i 1 cebulą grubo kroimy i dusimy w malej ilości wody do miękkości, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy wraz z 2 jajami. Oddzielnie gotujemy do miękkości groszek z 2 ziemniakami i jedną cebulą i również miksujemy z dodatkiem 2 jaj. 6 kokilek do zapiekania o średnicy 10 cm smarujemy oliwą i napełniamy masą - najpierw marchewkową, później groszkową i gotujemy na parze 30 min. Mięso kroimy na małe kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie po 3 min z każdej strony, oprószamy solą i pieprzem. Kokilki odwracamy do góry dnem, wyjmujemy mus wprost na talerz, a na wierzchu układamy kawałki mięsa.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki