Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladka z kurczaka z sosem malinowym
Roladka z kurczaka z sosem malinowym - składniki:
Roladka z kurczaka z sosem malinowym - sposób przygotowania:
Mięso oczyść z błon, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem. Posyp pokruszonym serem i zwiń, formując roladkę. Ułóż na posmarowanej oliwą folii aluminiowej, zawiń, mocno skręcając końce. Piecz 15-18 minut w temp. 180°C. Wyjmij z piekarnika, odłóż do ostygnięcia. Umyte łodygi botwinki zalej winem, dodaj miód i odrobinę wody, ugotuj do miękkości. Potem wyjmij je z rondla, odłóż, aby ostygły. Odparuj pozostały w rondlu płyn do objętości 20 ml. Do powstałego sosu dodaj przetarte przez sitko maliny, sos worcester i miód, krótko podgrzej. Roladkę pokrój w plastry, podawaj z sosem i łodygami botwinki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki