Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem
Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem - składniki:
Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem - sposób przygotowania:
Spaghetti gotujemy w dużej ilości wrzącej, posolonej wody z odrobiną oliwy. Dymkę kroimy w plasterki, czosnek siekamy, paprykę kroimy w paski. W dużym rondlu na rozgrzanej oliwie smażymy przez 2 minuty dymkę, czosnek i paprykę. Następnie dodajemy bób, posiekany szpinak, pocięte w plastry karczochy, przecier pomidorowy, cukier i majeranek. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z ugotowanym spaghetti.
- 150 g spaghetti
- oliwa
- 1 cebulka dymka
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- 100 g bobu
- 125 g świeżych liści szpinaku
- 4 serca karczochów
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżka świeżego majeranku
- sól morska
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki