Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem - składniki:
Spaghetti z karczochami, bobem i szpinakiem - sposób przygotowania: Spaghetti gotujemy w dużej ilości wrzącej, posolonej wody z odrobiną oliwy. Dymkę kroimy w plasterki, czosnek siekamy, paprykę kroimy w paski. W dużym rondlu na rozgrzanej oliwie smażymy przez 2 minuty dymkę, czosnek i paprykę. Następnie dodajemy bób, posiekany szpinak, pocięte w plastry karczochy, przecier pomidorowy, cukier i majeranek. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z ugotowanym spaghetti.