Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem
Karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem - składniki:
Karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem - sposób przygotowania:
Brzoskwinie obieramy. Każdą kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i układamy na dość małej, głębokiej patelni, tak aby połówki się stykały. Zagotowujemy osobno wino z cukrem, skórką cytrynową i tymiankiem. Takim syropem zalewamy brzoskwinie i gotujemy pod przykryciem przez 10 min. Odstawiamy do ostudzenia. Połówki brzoskwiń układamy na talerzach, syrop odcedzamy i redukujemy do połowy objętości, polewamy nim brzoskwinie. Dekorujemy świeżym tymiankiem i podajemy z lodami waniliowymi.
- 4 dojrzałe brzoskwinie (najlepiej białe)
- 150 ml vin santo lub innego lekko słodkiego białego wina (typu sherry)150 ml vin santo lub innego lekko słodkiego białego wina (typu sherry)
- 10 dag cukru
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- 1 gałązka świeżego tymianku
Informacje o Karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem
-
Zioło klasyk
;. Chodzi tu o sos pomidorowy, przyprawiony oregano, w którym dusimy mięso. PESCHE CARAMELLATE AL TIMO (Karmelizowane brzoskwinie z tymiankiem) (dla 4 osób) 4 dojrzałe brzoskwinie (najlepiej białe
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki